dimarts, 9 de juny del 2015

CRÒNICA DE LES COLÒNIES

Els dies 3, 4 i 5 de juny els alumnes de Cicle Inicial vam anar de colònies a Romanyà de la Selva amb la Montse, en Dani i en Josepantoni. El tema de les colònies era l'època medieval i vam fer molts jocs i ens ho vam passar molt bé. Per això, us hem preparat aquesta crònica perquè veieu com van anar.

EL VIATGE D'ANADA (Maria Frigola i Isabel Pi)
El dimecres, quan vam arribar a l'escola, els nens vam pujar a l'autocar i els pares van carregar-hi les maletes. Ens vam acomiadar dels pares i després ens en vàrem anar. Vam fer camí fins a Ca l'Aldric, a Romanyà de la Selva.


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

LA CASA DE COLÒNIES CA L'ALDRIC (Carla Lara i Alba Arbonés)
La casa de colònies era una masia molt gran, de pedra, i tenia moltes sales i habitacions. Al davant tenia una plaça de pedra, amb un pou, que estava tapat, i amb una font. Tenia un jardí molt gran amb arbres fruiters i altres arbres, on hi havia una altra font que tenia forma de granota i ruixava tan fort que sempre esquitxava. També hi havia un bosc amb moltes cabanes i un camp de futbol, un de bàsquet i un de voleibol. Era un espai fantàstic.

De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

LES HABITACIONS (Júlia Peña i Andrea Villarroel)
Hi havia moltes habitacions, però nosaltres utilitzàvem quatre pels nens i una pels professors. Tenien nom d'animals: l'esquirol, la llebre, la mustela, el senglar, el toixó,...
Hi havia moltes lliteres i vam dormir molt bé les dues nits. Però a l'habitació dels senglars un nen va caure de la llitera mentre dormia. Per sort, no es va fer mal.

De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL MENJADOR I ELS ÀPATS (Pau Serra i Diego Pop)
El menjador era una sala gran davant la porta d'entrada a la casa. Cada dia parava la taula un grup i també la desparava i escombrava el menjador.
El menjar era força bo: el primer dia vam dinar arròs amb tomata, salsitxes i poma i per sopar patata i mongeta i varetes de peix, de postres flam.
Per esmorzar ens van donar Cola Cao amb pa, magdalenes, galetes, mantega, melmelda, suc,...
També vam menjar macarrons, sopa de fideus, pollastre, patates fregides, gelat de xocolata i vainilla, ...
Per berenar ens van donar galetes de xocolata i pa amb formatgets.


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL CAVALLER ALDRIC (Pau Barreda i Aleix Garcia)
L'Aldric era un cavaller gras, barbut i ros, i una mica ximplet. Treia l'espasa i sempre li relliscava, i parlava d'una manera una mica estranya.Tenia un casc de plàstic i una capa vermella, i portava un escut i una espasa de fusta, que sempre li costava posar-se-la a la cintura.
Quan pensava en la princesa, com n'estava enamorat, es posava molt nerviós. Ens demanava moltes coses per ajudar-lo i ho fèiem tot nosaltres.

De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL CIRC (Paula Marín i Laia Pi)
A la tarda del primer dia ens van ensenyar a fer circ. Al circ hi havia xanques, pilotes i masses per fer malabars, aros, plataformes d'equilibris, plats xinesos, i una cinta per fer equilibris caminant al damunt.
Vam assajar molta estona i alguns nens van aconseguir fer rodar els plats o caminar amb les xanques.

De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL JOC DELS ESCUTS (Laia Pi i Guillem Ros)
La primera nit, després de sopar, vam anar al pati i ens van pintar la cara amb uns signes per saber de quin equip érem. Els senyals eren un puntet i una espiral o una creu. I després vam començar el joc:
Cada equip amagava el seu escut (blau o verd) i amb les llanternes havíem d'anar a buscar l'escut de l'equip contrari. Cada jugador portava un gomet del color del seu equip i si trobaves un jugador contrari el podies reptar a fer lluita de pessigolles o de pedra, paper, tisores.

De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL TORNEIG MEDIEVAL (Joel Martínez i Biel Carreras)
El matí del dijous ens van dividir en quatre equips: dos ens vam quedar al jardí i dos vam anar a competir al bosc.
Els equips del jardí vam competir amb llances i escuts. Havies d'intentar fer caure el rival empenyent amb la llança el seu escut per fer-lo caure d'una plataforma.
Al bosc vam córrer amb cavalls de fusta per intentar agafar anelles que estaven penjades d'uns arbres amb les llances. També vam tirar amb arc a unes dianes i amb una ballesta contra un porc senglar i un esquirol.


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL TALLER DELS ESCUTS (Àlex Sirés i Marwa Neijar)
Els monitors ens van ensenyar la paraula heràldica, que vol dir l'estudi dels escuts d'armes i el significat dels seus dibuixos per representar la família.
Després cadascú vam dibuixar a llapis el nostre escut de fusta i el vam pintar amb pintures.


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

DANSES TRADICIONALS (Magda Ruano, Jana Soler i Erika Gou)
A les colònies ens van ensenyar unes danses tradicionals molt divertides. La primera era el Ball de la Cort, que havíem de posar-nos per parelles i fer 3 passes endavant i 3 passes endarrere. També canviàvem de costat amb la parella. Una altra era la Dansa del Minué. De vegades eren lentes i de vegades molt ràpides. Vam riure molt i ens ho vam passar d'allò més bé.


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL BALL DE LA CORT (Lucia Caballero i Nil Jaén)
La nit del dijous vam fer el ball de la cort i el cavaller Aldric es posava nerviós a l'hora de donar la mà a la princesa.
El ball el ballàvem per parelles i nosaltres el vam ballar junts tots dos. Al final l'Aldric es va posar més tranquil i ja va ballar molt bé amb la princesa.
La música a vegades era molt i molt ràpida i havíem de córrer.


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL JOC DE LES BANDERES (Bernat Serrano i Adán Costa)
Aquella nit, després del ball vam fer dos equips: Els Matiners de l'Aldric i Els Defensors dels Dracs.
Cada nen tenia la seva llanterna i una tarja i cada equip havia de robar la bandera de l'equip contrari. Per robar la bandera havíem de travessar el camp contrari sense que ens veiessin els de l'altre equip i havíem d'ensenyar la targeta al monitor que vigilava la bandera perquè ens la donés.
Havies de vigilar que no et veiessin, anava bé apagar el lot, i no et fessin un repte, a pedra, paper, tisores o a pessigolles. Si perdies el repte havies de donar la tarja i anar a buscar-ne una altra. Si agafaves la bandera contrària i la portaves al teu camp guanyaves un punt pel teu equip.


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL TEMPS LLIURE (Pau Mendieta, Miquel Mustera i Martí Brea)
Cada dia teníem una estona de temps lliure al matí i a la tarda. De vegades jugàvem al pica paret al pati de davant la casa. També vam anar amb els monitors a fer cabanes al bosc o jugàvem a voleibol, a futbol o a bàsquet.
Moltes vegades jugàvem al joc d'atrapar.


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL JOC DEL CASTELL (Noa Ruíz i Berta Moya)
Era com un joc de l'Oca gegant. Va començar que ens van donar una peça a cadascú i havíem de muntar el tauler. Després ens van explicar com es jugava i ja vam començar.
Ens van dividir en quatre grups. Va començar a tirar el grup groc i




De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

JA ENS FAN CAVALLERS (Zoe Gil, Isaac Gou i Erik Alsina)
L'últim dia de colònies, abans d'anar-nos de la casa, el cavaller Aldric ens va posar de genolls i amb la seva espasa de mentida ens va tocar les dues espatlles i el cap i ens va fer cavallers i cavalleres. I ens va donar un diploma a cadascú.


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

EL VIATGE DE TORNADA (Pau Morillas i Kilian Medina)
El divendres, cinc de juny, vam marxar de Ca l'Aldric després de dinar i vam tornar a l'escola.
Quan vam baixar de l'autobús les mares estaven molt contentes.


De Colònies CI 2015 a Ca l'Aldrich

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada